Претседателот на Република Србија со лидерите на Западен Балкан го посети манастирот Свети Наум по Самитот Отворен Балкан.

По тој повод, Вучиќ се огласи на својот Инстаграм профил.

– На крајот на успешниот ден го посетуваме манастирот Свети Наум, една од најважните православни храмови, изградена во 905 година и местото каде што е напишана кирилицата. – напиша претседателот Вучиќ.