Дури и германска машина знае понекогаш да зариба. Тоа и се случи на германската канцеларка Ангела Меркел во Тирана.Во моментот кога пристигнуваше на средба со Рама , Мерцедесот во кој беше канцеларката не сакаше да се отвори.

Обезедувањето мораше да реагира на балкански начин, малку посилно.