Бугарија на ников начин нема учество во подготовка на нонпејпер за решавање на спорот меѓу Софија и Скопје, соопштува бугарското МНР во специјална изјава за бугарската информативна агенција БГНЕС. Изјавата доаѓа по повод веста дека разговара за некаков нонпејпер, како што соопшти телевизијата Клан.

-МНР не е информирано по официјален пат за таков документ, ниту учествувало во неговата подготовка, поради таа причина не можеме да ја коментираме неговата вистинитост и содржина, се вели во соопштението на бугарското МНР до БГНЕС.