Претседателот на општина Арачиново Ридван Ибрахими вели дека едно од неисполнетите ветувања е изградбата на Музејот на УЧК во Арачиново, објави ТВ 21.

Се уште не е избрана локацијата каде ќе се гради музејот.

– Сè додека не е избрана локацијата што ми е приоритет, потоа постојат различни форми на тоа како. Тоа е едно од тие ветувања што ги дадов, на Арачиново и припаѓа на музејот на ОНА, Арачиново има историја за големиот придонес што го даде за време на војната, вели Ридван Ибрахими.