Вечерва во 19 часот пред Владата ќе се одржи протест за најавата на премиерот Ковачевски дека ќе се прифати францускиот предлог.

Незадолството меѓу граѓаните кулминираше кога министерката за надворешни работи Генчовска и француската амбасадорка во Софија Флоренс Робин беа јасни дека нема нов француски предлог туку е истиот кој беше објавен пред неколку денови и кој е апсолутно неприфатлив за Македонија.