Портпаролот на унгарската Влада, Золтан Ковач не може ниту да ја потврди, ниту, пак, да ја демантира објавата на фејсбук-профилот на поранешниот македонски премиер Никола Груевски дека се наоѓа во Унгарија каде побарал политички азил.

Ние не можеме да коментираме индивидуални барања за азил кои се уште се во процес на обработка, изјавил Ковач за Ројтерс