Едно дете заразено од морбили на Клиниката за инфективно болести е во критична состојба изјави денеска министерот за здравство Венко Филипче. Две други деца кој се хоспитализирани на Клиниката за детски болести се вклучени на апарати поради компликации на белите дробови, предизвикани од вирус на грип.

На Инфективна клиника вчера се регистрирани пет новозаболени од мали сипаници, а двајца се примени на лекување.