Фејсбук статус на актерот Сашо Тасевски:

„Да ги прашам Бугарите. Ви пораснаа рогови што ни ставивте вето за ЕУ?

Посреќни сте? Побогати? Ви кажа браво ЕУ? Ама убаво ви е на душичката секогаш кога ги малтpетиpате и се изжвувате со Македонците. Така? Не е важно.

Повеќето од нас не паднаа на вашите лажни насмевки додека се гушкавте со нашите велепредавници, а ваши платеници.

Ние ни збор не ви поверуваме никогаш. За тоа де дека сте ни пријатели. Велите во времето на Тито не учеле да не сакаме Бугари. Изгледа во право биле што не учеле така.

Партизаните, наши дедовци и баби, добро знаеле какви сте и со кого тикви не треба да садиме. Поминете си убаво додека сте во ЕУ. Без нас ви е песна.

Ама брзо ќе дојде време кога пак ќе менувате страна за да се извлечете. Но еднаш нема да ви успее.“, напиша Тасевски на Фејсбук.