По повод денот на македонските проветители на социјалните мрежи се појави извадок од легендарните изјави на лидерот на СДСМ Зоран Заев за Кирил и Методиј и Цар Самуил и неговото „познавање“ на српскиот јазик.

Погледнете, коментар не е потребен.