Продолжи рочиштето за настаните од „27 април“. Денеска сведочеа десетина членови на ВМРО-ДПМНЕ како и претседатели на општински организации.

Сите беа едногласни во своите излгања дека немале партиски директиви да носат активисти во Скопје и оти ако некој заминал пред Собранието тоа го направил индивидуално.

-Не бевме контактирани од Спиро Ристовски и Миле Јанакиески имаше организиран превоз.Немав добиено ниту налог да организирам наши членови на протестите „За Заедничка Македонија-рече Драган Христов од ОК Делчево.

Истото го потврдија и порнашни членови на Кабинетот на Ристовски додека тој беше министер за образование.