Судењето за случувањата во Собранието на 27 април минатата година ќе продолжи в понеделник, на 10 декември со сослушување сведоци предложени од одбраната.

Валвата одлука доаѓа откако судскиот совет на денешното рочиште извести дека прифаќа да бидат изведени и листите на докази предложени на 22 август 2018 година.