Изјавата на лидерот на МААК Страшо Ангеловски дека лично се познавал со познавал со Панче Жежовски не привлече големо внимание во јавноста.Посебно беше интересна информацијата дека сега Панче неколку дена пред да биде убиен му испратил порака дека сака да се видат.

„Пресинг ТВ“ го праша Ангеловски дали полицијата го исконтактира за да дознае за што разговарале.Тој вели дека полицијата ништо не побарала од него.

Сакаше да се видиме заради негово активирање во политиката.Од МВР до сега ништо не побараа од мене.Најверојатно нивната проценка е дека не е битно за истрагата-објасни Ангеловски.