Македонија и оваа недела во пад на светската мапа на вакцинирани на 100 лица. Со само 22 вакцинирани на секои 100 лица, државата падна на 85. место (минатата недела беше на 81. место) и се наоѓа во друштво на Самоа, Свети Винсент и Молдавија.

Повторно сите соседни земји се наоѓаат пред Македонија. Албанија е на 67. место, Црна Гора на 51., Црна Гора на 31., додека пак апсолутен лидер во регионот по број на вакцинирани на 100 жители е Србија која се наоѓа на 25. место во светот.