Премиерот Мицкоски во рамки на посетата на САД се сретна со поранешниот амбасадор Филип Рикер.

Посетата во Вашингтон ја искористив за средба со поранешниот амбасадор на САД Филип Рикер.Разговаравме за предизвиците со кои се соочува Македонија, поддршката која е потребна за остварување на стратешките интереси. Разговаравме и за потенцијалот кој го нуди регионот за економска и политичка соработка. Мораме да ја менуваме реалноста и да го подобруваме животот на граѓаните-напиша премиерот.