Ние сме еве веќе трета година од мандатот на СДСМ и Зоран Заев. Тој вели дека води на анкетите, но според објективните и нашите анкети ние сме силно уверени во предноста на ВМРО-ДПМНЕ која во евентуалните предвремени избори би биле најмалку 100 илјади разлика.

Но, има еден начин како да провериме дали сме ние во право или Зоран Заев е во право. Тоа е да организираме предвремени парламентарни избори. А за тоа треба 61 глас за самораспуштување, рече Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО ДПМНЕ  во емисијата „360 степени“.