Министерот за внатрешни работи денеска имаше објава по повод годишнината од загинувањето на македонскиот револуционер Христијан Тодоровски-Карпош. Забележително е дека Спасовски не посочува од кого конкретно загинал Карпош туку го користи терминот „фашистичкиот куршум на непријателот“ без да напише бугарски.