Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во емисијата ВИН-ВИН рече давањето на пасоши на балканските и светски кланови е обид за саботажа па дури и дека обвинетите се блиски до ВМРО-ДПМНЕ.

Oва е опсежна истрага. Истрагата не ја води МВР туку Обвинителство. Нивна е проценката кога ќе се реализира акцијата.  Кога констатиравме дека е обид за саботажа, да обид за саботажа е.Имаше сериозен ризик од тие што беа вклучени а беа блиски до структури на ВМРО да ја напуштат државата.Не знам колку е тоа добро. Истрагата продолжува-објасни министерот.