Социјалните мрежи веќе вријат, најголем дел од коментарите се позитивни и потегот на Алабаковски наиде на поддршка.

– Велат дека пеjачот Ламбе Алабакоски бил тој што ја запалил вратата на секташко фашистичкиот клуб у Битола и дека моментално е уапсен.

Ја велам:

-Алал да ти е мајчиното млеко што си го цицнал! Има Битола јунаци!

Вие власта ќе го уапсите и казните. Ние народот ќе го наградиме.

Се врати од Америка пошо гледа овде нема мажи и се килаво. Ламбе комито!!!

Не секој сака да настапува у бугарски клубови., пишуваat корисници

“Скокај Ламбе го заменивме со пали Ламбе”, ” Каков кам-бек, брату!”, “Македончиште”, се останатите коментари.