Денеска во случајот „Рекет“ ќе се започне со презентација на материјалните докази на второобвинетата Катица Јанева. Како што најавуваат нејзините адвокати, голем дел од доказите ќе се однесуваат за случајот „Империја“ на СЈО во кој беше обвинет еден од свеодците во „Рекет“.

Од следната недела пак ќе се започне со испитување  и на сведоците а во судот се очекува да се појават поголем дел од обвинителите на поранешното СЈО.