СЈО за ПресингТв потврдува дека во дел од фирмите на бизнисменот Орце Камчев истражители на од утринава вршат претрес.

Од СЈО информираат дека влегле и во фирми и на други лица, но засега не откриваат детали дали тие фирми се поврзани со бизнисите на Камчев.

Засега не се открива за какви сомневања станува збор, односно какви кривични дела истражуваат инспекторите од организиран криминал од МВР.