Јавноста дозна за шемите помеѓу Хидро Мицкоски и носителот на криминалот, Никола Груевски, обвинува Костадин Костадинов на својата, сега веќе секојдневна изјава пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ

Се дозна како конзорциоумот во која удел има антизападниот пион Мицкоски добил согласност за користење вода и закуп на земјиште за изградба на хидроцентрали од Владата на Груевски, во 2015 година, во време кога му бил негов советник за енергетика.

Но, овие шеми се надоградени и проширени со други членови на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, кои покрај Хирдо Мицкоски имаат удел во сопствеништвото на комапнијата „Енерготек ДОО Скопје“-објаснува Костадинов.