Бојан Јовановски се надева на ослободителна пресуда бидејќи смета дека Обвнителството нема никакви докази. Доколку пак биде осуден тоа ќе биде поради тоа што се активирал „црвениот телефон. Во таков случај Боки вика дека е подготвен и на такво сценарио.

Имам и друго УСБ од мојот Ајклауд“ на кој се сите докази и тој никој не може да го земе макар и да го скршат мојот мобилен телефон.Мојата мисија ќе продолжи и натаму. Мојата чесност и скромност се неспоредливи со тие на Рускоска-рече Јовановски.