Телевизијата „Н1“ во својата репортажа од селото Росоман пишува за плантажите со марихуана, врските со контроверзниот српски бинзимен Предраг Колувија, средбите на Рашковски во нишката кафеана „Мрак“.

 

-Вниманието на јавноста го привлече пишувањето на БИРН за тајниот состанок во нишката кафана Мрак, на кој, покрај другите, со Предраг Колувија бил и (тогашниот) генерален секретар на Владата на Македонија (Драги Рашковски)-пишува „Н1“.

Koлувија на јавноста е познат како човекот кој сакаше да го намести братот на претседателот Вучиќ. Бизнименот беше уапсен на пат кон Македонија каде требало да добие македонски пасош.

Целата репортажа на Н1