Огромен број на граѓани, синоќа дадоа голема поддршка на независниот кандидат за градоначалник Максим Димитриевски и на советничката листа на оваа иницијатива при отворањето на штаб во населбата Перо Чичо на граѓанската иницијатива „За Наше Куманово“, велат во ВМРО-ДПМНЕ.

Граѓаните ја испратија пораката кого ќе поддржат на претстојните локални избори. Во населбата каде што живее министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и главниот стратег на кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ ГУБИ!

На 17октомври Максим Димитриевски победува двојно, затоа што граѓаните сакаат концепт за развој на општината, а не внатрепартиски пресметки