Обвинителката Рускоска рече дека не се точни тврдењата на Катица Јанева дека постоела нетрпеливост кон СЈО и затоа таа тргнала да го сруши.

Јас немав намера да го срушам СЈО. Анимозитетот настана кога почнаа предистражните постапки. Јанева самата го сруши СЈО-нагласи Рускоска.