Денешното рочиште за случајот Рекет е одложено.

Причина за тоа е неприсутвото на адвокатите на Катица Јанева, Вељо Кадиев и Ирена Фрчковска.

Кадиев примал терапија и се наоѓа на Инфективната клиника.

Пред судот, како сведок се појави обвинителката Лиле Стефанова.

Ново рочиште ќе се одржи на 23 јануари во 10 часот.