Во текот на изминатото деноноќие (01/02.10.2020 година) на територијата на Република Македонија по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 874 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата со цел справување со Ковид -19.