,,Слободен печат” од свои доброупатени извори дознава дека екипите на Институтот за јавно здравје вчеравечер работеле до доцна во ноќта затоа што рачно морало да се проверуваат пациентите кои што системот не ги генерирал со едноставно впишување на матичниот број и на името и презимето.

Наместо како вообичаено, статистиката на новите случаи позитивни на Ковид 19, како и состојбата по градови и смртноста во болничките капацитети да биде објавена во доцните попладневни часови, вчеравечер Министерството за здравство ја објави состојбата пет минути пред полноќ.

Целиот текст овде.