Претседателката Силјановска е професорка по уставно право  и добрo знаеше што прави, коментира Игор Јанев, професор по меѓународно право. Тој ја oбјаснува свечената изјава на претседателката која предизвика многу реакции во Грција, но и во Македонија.

@republika.onlineПрофесорот Игор Јанев♬ original sound – Republika online

Таа сама знае дека тоа е инвидуално право.Не само индивидуално право на претседател, министер или на премиер, тоа е индивидуално право кое се однесува на целиот народ да се наречеме како што сакаме-нагласува Јанев во интервјуто за „Република“ кое ќе биде објавено утре.