Поранешниот претседател на Македонија, Ѓорѓе Иванов преку социјалните мрежи упати честитка по повод денешниот празник Илинден.

„„– ако не немаше токму тогаш кога требаше да не има?“

Гане Тодоровски

Историјата ќе суди за тие што го следеле патот, го исполнувале заветот и не се откажувале од светлината на Илинден, светлина која многумина се обидувале да ја попречат за да не стигне до идните поколенија.

За многу години Илинден! Нека ни е вековита слободата, независноста и сувереноста! Да живее Република Македонија!“, напиша Иванов.