Попладнево по два мандата Ѓорге Иванов си замина од претседателската „Вила Водно”. Беше испратен од новиот претседател Стево Пендаровски.

Иванов и Пендаровски претходно одржаа средба,  по која се сретнаа и со вработените во претседателскиот кабинет.