Наместо криминалци, полицијата на Заев и Спасовски брка неостомисленици, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ, откривајќи го идентитетот на полициските службеници што учествувале во следењето на кандидатот за градоначалник на Прилеп, Борче Јовчески.

Дарко Цуцулоски – Командир на ОВР Прилеп
Трајан Комиција – Командир на БПС Прилеп
Емилија Велкоска – Началник на НККР Прилеп
Андреј Лашкоски – БПС
Игор Нешкоски – БПС
Стефан – гранична
Давор Паскоски – БПС
Мелита – ПС
Невенче – администратор во БПС
Кире Китаноски – личен шофер на Оливер Лукароски
Коста Талески – ПС во дежурна
Венко Илиески – БПС
Валентин Димоски – БПС
Жарко Цуцулоски – БПС
Андреј Дукоски – БПС
Теодора Китаноска – БПС
Александар Крајоски – БПС
Љубе Стојаноски – БПС
Стефан Кучкарот – БПС
Борче Црнески – БПС
Ванеса Колашинац – Заменик командир на ОВР Прилеп
Анастас Паризо – БПС
Игор Божиноски – БПС
Марјан Мачорот – БПС

Како што велат од ВМРО-ДПМНЕ, според информациите што ги поседуваат како докази од вибер комуникација на група формирана од полициски функционери во Прилеп под водство на Кире Китаноски, шоферот на советникот на Спасовски, Оливер Лукарески, командирот на ОВР Прилеп Дарко Цуцулоски, началникот на НККР во Прилеп, заменикот командир Ванеса Колашинац и други полициски службеници организирале следење на кандидатот за градоначалник, а сега веќе и градоначалник Борче Јовчески.

Тој бил следен, а извештаи за неговото движење биле пишувани во групата. Полициските функционери наместо да ги штитат граѓаните го загрозувале нивното здравје. Па така полициски службеник кажува дека пратил билдери да тепаат нивен сограѓанин, а друг се надоврзува дека и тој му испратил поздрав. Неистомислениците на власта биле подложни на шиканирање и закани за нивното физичко здравје. Заев и Спасовски наместо да глумат дека не знаеле да понесат одговорност. А ЈО да отвори постапка веднаш. Ваква злоупотреба на институции во партиски и изборни цели не памети поствоена Европа. Доколку ЈО не отвори случај и мисли дека ова ќе се заборави, треба да знаат дека по ослободување на институциите ќе одговараат сите кои го заташкувале овој случај, порачаа од ВМРО-ДПМНЕ.