Одложена е посетата на Скопје од страна на косовскиот заменик министер за правда Блерим Салаху, потврдува македонското министерство за правда за МИА.

За време на посетата на Скопје, Салаху требаше да го посети затворот „Идризово“ и да се сретне со тамошното раководство. Првично беше соопштено и дека косовскиот заменик министер ќе се сретне со осудените косовски државјани во случајот „Диво Насеље“. Потоа заменик-министерот за правда на Македонија, Агим Нухиу негираше дека Салаху ќе се сретне со осудените за „Диво Насеље“.