Вицепремиерот Бујар Османи коментирајќи ги предвремените парламентарни избори догодина  рече дека нема конечни одлуки, а според Османи нема да има една изборна единица.

– На овие избори нема да има, ниту има официјално барање на состаноците на кои се разговара за подготовка на изборите, рече Османи.