Заев да побара одговорност од сите владини претставници и да гарантира дека без оглед на нивото на функцијата, луѓето треба да имаат доверба во владините институции! Вака амбасадорката на САД во земјава, Кејт Брнс во интервју за Алсат М ги коментира последните случувања во земајва и најновиот случај на обвинителството за гонење организиран криминал „Рекет“.

Брнс додава САД ги поздравува чекорите што ги презема владата за ставање крај на корупцијата.