Суво, но многу студено време викендов во Македонија.

Минималните температури на одредени места повторно ќе се спуштат и под -15 степени, додека максималните на повеќе места ќе бидатг околу па и под нулата.

Под влијание на  влажен бран во понеделник ќе имаме нови врнежи од снег со слаб до умерен интензитет со што ќе дојде до понатамошно зголемување на снежната покривка.