Фотографијата која се појави на социјалните мрежи на која се гледа како поранешниот Генерален секретар на Владата Драги Рашковски предизвика револт кај граѓаните поради привилегинираниот однос што го има некогашниот човек од доверба на премиерот Заев.

Иако Рашковски имал уредна дозвола од Кривичниот суд да оди на прегледи и оти ако не се врател навреме ќе бил во притвор, јавноста се сеќава каков третман имаше и се уште има поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески.

Тој одеше де во Шутка де во куќен притвор и воопшто не смее да излегува надвор. Покрај тоа, пред зградата во која живее Јанакиески постојано има полиција а на влезот се проверува секој кој доаѓа кај него дома.

За судот и за полицијата oчигледно постои и домашен притвор и домашен притвор. Како за кого.