Законот за амнестија ќе важи за сите кои не учестуваа во насилство во настаните од 27 април, нагласи денеска премиерот Зоран Заев. Тој призна дека ова ќе биде политичка одлука кој има за цел да испрати порака за помирување.

Премиерот Заев нагласи дека му простува на претеникот Крсто Муковски што ги отворил вратите но оти не е тој што треба да прости.

Јас отидов и во суд како сведок и во записникот реков дека сум простил, нека е простено и од господ, но јас не сум правниот систем во државата, правосудството ќе ги носи своите одлуки-рече Заев.