Собранието утрово ги изгласа измените на Изборниот законик. Конкретно се промени бројот на гласачите во две изборни единици.  Со измените општините Дебар и Маврово-Ростуше се селат од шестата во петтата изборна единица.

Ова беше направено по барање на ДУИ за тие да добијат повеќе пратеници на изборите на 12 април.