Ова се историски избори на кои граѓаните мора да си вратат државата назад, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ.

Мицкоски ветува бескомромисна борба со криминалот и корупцијата, а прва цел е ДУИ да заминат во опозиција.

Нападот врз ДУИ никогаш не е напад врз Албанците, туку напад врз криминалот кој тие го преставуваат и застапуваат. И свесен сум дека тие секогаш тоа го извртуваат и го толкуваат како напад Албанците, но и тие треба да ја искористат мислам на Албанците оваа шанса да му испратат јасна порака порака на Али Ахмети и ДУИ дека готово е. Мора најпрвин да отидат во опозиција, а потоа да се соочат со одговорност за сето она што и го направија на Македонија и на граѓаните на Македонија.