Техничкиот премиер Талат Џафери денеска во 10 часот ќе му ја предаде функцијата на новиот премиер Христијан Мицкоски.

Синоќа со 77 гласа За беше избрана новата влада на ВМРО ДПМНЕ, ЗНАМ и Вреди.