Заедничка цел на сите нас е како да ја поразиме неспособната власт на СДСМ и ДУИ, пишува на својата Фејсбук страница потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски.

Ако ја делиме истата цел и навистина сакаме да ги смениме, тогаш ги повикуваме сите од опозицијата, но и секој што има чесна намера и сака Македонија да победи, да ни се приклучи.

Доста е од оваа ненародна и неспособна власт! Ајде сите заедно на обединување и промена, не само на локалната власт туку и на централната власт.

Ако се сака, се се може!, пишува Мисајловски во својата објава.