Реалноста е дека оваа влада го промени името на Република Македонија и сите македонски термини, истакна денеска Владо Мисајловски од ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи на прашање дали кандидатурата на професорката Силјановска ја поднеделе како Република Македонија или како Северна.

Реалноста е дека оваа влада колку и да зборуваше дека го заштитила идентитетот тоа не се случи. Ние на секаков начин ќе се обидеме да го вратиме идентитетот, ќе се бориме целосно да влеземе во институциите на Република Македонија.Колку ние тоа да не го прифаќаме оваа влада измени се што е македонско и ние ќе се бориме за она што е македонско-истакна Мисајловски.