Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски смета дека залудно не убедуваше дека со потпишувањето на Договорот со Бугарија ќе бидат затворени, но времето покажа дека тоа не е така.

Тој е убеден дека Бугарија кога-тогаш ќе го искористи Договорот за блокирање на европската интеграција на Македонија.

 Ова ли е добрососедство? Но не треба да се лутиме на источниот сосед.Заев за да се задржи на власт потпишуваше се што ќе му дадеа.Бугарија има една унифицирана позиција за соседите што ние го немаме-нагласува Милошоски.