Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ кој е дел од работните групи вели дека денеска ниту имало ниту е планирана средба на работните групи. Неговата реакција доаѓа откако Хари Локвенец денеска најави дека продолжуваат работните групи за законот за јавно обвинителство.

По лидерската средба меѓу Заев и Мицкоски тие оставија простор за разговор и покрај тоа што во вторникот немаше договор.