Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на Фејсбук испрати порака за обединување.

-Треба да се знае дека за секој чекор на ВМРО-ДПМНЕ потребно е национално единство и обединување. Барам и испраќам порака до народот на Македонија, порака за обединување и висока свесност за состојбите.ВМРО-ДПМНЕ е државотворна партија, вели Мицкоски.

Посочува дека ВМРО-ДПМНЕ постои за Македонија.

-На едната страна ние обичните луѓе на нашата Македонија, а на другата корумпираната елита од власта која мора да падне, пишува Мицкоски во пораката.