Широка коалиција нема да функционира а тоа го видовме преку техничката влада.Мора сите заедно да се обединиме не како партии туку општествено за да ги надминеме сите предизвици,смета лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Искуството вели дека широка влада не функционира бидејќи имаме работа со политички незрели луѓе бидејќи наместо интересот на државата го ставаат својот и партискиот интерес .Мора да најдеме сврзно ткиво за да не продолжиме дополнително да ги разочаруваме граѓаните. Од друга страна имаме политичари кои се заглавени во национал романтични идеји национални во едно општество за кое велиме дека треба да биде општество за сите