Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, повика на масовно присуство и поддршка на протестот на кој ќе биде испратено барање за слобода на уставобранителите, а што ќе се одржи в недела со почеток од 11 часот пред Владата.

Правдата не смее да биде слепа. И еден ден во затвор на неправедно осуден е тежок како година. Македонија не смее да ги заборави своите синови. Слобода за уставобранителите и поддршка на општонародниот протест!
Недела, 11:00 часот пред Влада – порача Мицкоски.