Во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски изјави дека не верува дека Оливер Спасовски ќе биде технички премиер.

Тој додаде дека ќе го прифатат решението кое премиерот Зоран Заев ќе го избере.

Не верувам дека Оливер Спасовски ќе биде технички премиер, мислам дека ќе биде некој друг, но ќе го прифатиме она решение што ќе го избере Зоран Заев, рече Мицкоски.