Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во вечерашната дебата на ТВ21 посочи дека сигурни се дека во првиот круг ќе победат во Кичево, а се работи и на тоа да останат апсолутни победници.

Вчера имав можност да имам фантастичен митинг во Кичево, имаше многу Албанци кои што дојдоа на митингот. Навистина ќе биде штета ако Александар не биде градоначалник на Кичево. Она што го видов вчера ме направи мене горд затоа што тоа што ни беше целта со Македонија за сите луѓе ние го постигнавме“, вели Мицкоски.